Spinvis zijn nieuwe album verschijnt pas na de zomer

0

De fans van Spinvis moeten nog even geduld hebben, want het nieuwe album heeft vertraging opgelopen. De nieuwe plaat zal pas na de zomer verschijnen. Dat vertelt Erik de Jong (de echte naam van Spinvis) zelf in een interview met 3voor12, de popwebsite van de NPO.

Oorspronkelijk zou het vijfde album van de artiest deze zomer uitkomen. Als zoethoudertje is er gelukkig wel een nieuwe single uitgebracht: De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won.

In dit nummer horen we een onvervalst Spinvis geluid, dat zowaar doet denken aan het debuutalbum uit 2002. Dat is niet helemaal toevallig, zo vertelt Erik de Jong in het interview: “Ik ben steeds meer bezig met akoestisch geluid in de ruimte, en de liedjes zijn best wel lang. Dat lijkt veel op waar ik ooit mee begon: Bagagedrager en Herfst en Nieuwegein waren oorspronkelijk veel langere nummers met hoofdstukken, zoals in progrock. Daar had ik het mes in gezet, nu begin ik de waarde er weer van in te zien. Gewoon nog eens 8 maten, eens kijken wat er gebeurt!

Foto: Victor van Werkhooven (Creative Commons 3.0 unported)

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Share.

About Author