Complimenten en cabaret op Say-Something-Nice-Day

0

Op 1 maart was het Nationale Complimentendag en vandaag doen we die positiviteit nog eens dunnetjes over met Say-Something-Nice-Day. Daarom hier een paar leuke filmpjes van cabaretiers die laten zien dat complimenten geven en ontvangen nog niet altijd gemakkelijk is.

Kees Torn en Mike Boddé

Samen met Onno Innemee maakten Kees Torn en Mike Boddé in 2008 de show 3D, waarin ze elkaar de huid vol complimenteerden. Ze laten op een dolkomische manier zien dat het geven van een compliment niet moeilijk hoeft te zijn, maar het aannemen van een complimentje…

Jochem Myjer

Ze zeggen wel dat imitatie het mooiste compliment is. In dat kader is het onderstaande filmpje van Jochem Myjer, waarin hij achter de piano verschillende artiesten imiteert. Briljant, herkenbaar en natuurlijk hilarisch.

Arnout van den Bossche

De Vlaamse cabaretier Arnout van den Bossche heeft het in dit fragment over het verschil tussen vrouwen en mannen: vrouwen doen veel en mannen denken dat ze veel doen. Hierbij vissen ze graag naar complimentjes, om de indruk te wekken dat ze goed bezig zijn.

Peter Pannekoek

Vandaag gaat over complimenten geven. Maar veel cabaretiers leveren vaak ook kritiek. In zijn roasts liet Peter Pannekoek driemaal het omgekeerde van een compliment geven zien. Gorden, Giel Beelen en Johnny de Mol moesten het allemaal ontgelden, maar wisten de harde en scherpe grappen van Pannekoek toch goed te incasseren.

Share.

About Author