Youp van ’t Hek twijfelt over de Oudejaarsconference van dit jaar

0

Al negen jaar lang speelt cabaretier Youp van ’t Hek de Oudejaarsconference in december. Of zijn Conference van dit jaar doorgaat is echter nog niet zeker. In een interview in het radioprogramma Veronica Inside laat Van ’t Hek weten dat hij het niet ziet zitten voor een bijna lege zaal te spelen.

De cabaretier laat in het programma weten dat hij twijfels heeft over het spelen van de Oudejaarsconference 2020: “Cabaret staat wel bij een volle zaal. Ik ben daarover aan het nadenken en ik heb nog geen beslissing genomen. Zoals het nu is, dan is de kans klein dat ik het ga doen.” De voorbereidingen gaat vooralsnog wel door, aangezien niemand weet hoe het de komende maanden gaat lopen. De try-outs zouden starten in september.

De cultuursector heeft het zwaar

De theaters mogen vanaf 1 juni weer open, maar mogen maar een publiek van 30 personen ontvangen. Sommige theaters, zoals het DeLaMar Theater en het Internationaal Theater Amsterdam hebben aangegeven dan de deuren ook te openen. Maar veel theaters en producenten hebben laten weten dat dat niet genoeg is om rendabel open te gaan. Er is hierover veel kritiek gekomen uit de sector. Youp van ’t Hek heeft zich hier in zijn wekelijkse column in het NRC ook over uitgelaten, voornamelijk over de toon van het debat. Dit heeft hem kritiek opgeleverd van acteur Diederik Ebbinge, die vindt dat Van ’t Hek wel wat meer empathie mag tonen voor de cultuursector.

Beeld: ANP

Share.

About Author