Paul de Leeuw: “Ik had nu graag troostrijke programma’s willen maken”

0

Paul de Leeuw maakt al jaren televisieprogramma’s waarin hij dicht bij zijn publiek komt. Met zijn grapjes en persoonlijke verhalen waarbij hij gevoelige onderwerpen niet schuwt gaan lach en traan vaak hand in hand. Ook in deze rare tijd had hij het Nederlands publiek graag een hart onder de riem gestoken, maar RTL heeft ervoor gekozen Beau van Erven Dorens uit te zenden op de zaterdagavond.

Sinds De Leeuw anderhalf jaar geleden overstapte van de NPO naar RTL moet hij rekening houden met meer gezichten die concurreren voor de beste plekken in de programmering. Zo heeft RTL nu gekozen voor Van Erven Dorens en zijn programma Beau Blijft Binnen. Daardoor voelt De Leeuw zich wel een beetje aan de kant gezet: “Ik had nu graag troostrijke programma’s willen maken (…) je voelt je dan wel gepasseerd, maar dat hoort bij het vak“.

Paul de Leeuw biedt troost online

Ook al is Paul de Leeuw op het moment niet te zien op televisie, dat betekent niet dat zijn fans hem hoeven te missen. Hij is net als veel artiesten achter zijn webcam gekropen en maakt vanuit huis TV-Quaran-Tine. Elke dag verzorgt hij een heel programma voor fans van alle leeftijden. Hij begint de dag met het voorlezen van een sprookje, voert daarna telefoongesprekken met onder andere collega-artiesten en neemt een liedje op. Zo heeft hij al gesproken met Richard Groenedijk, Simone Kleinsma en Chantal Janzen. Maar hij heeft bijvoorbeeld ook gebeld met Klaas Dijkhof en zelf met Beau van Erven Dorens.

Paul de Leeuw en Cor Bakker

Paul de Leeuw vult zijn dagen nu vooral met TV-Quaran-Tine, maar hij kijkt ook vooruit. Zo lijkt het erop dat hij met sidekick Cor Bakker een nieuw programma aan het voorbereiden is. Voor het coronavirus was De Leeuw te zien in de musical Hello Dolly!. Deze musical wordt waarschijnlijk hervat zodra dat weer mogelijk is.

Share.

About Author