Kijktip: Vanavond toch nog The Passion op tv

0

Het is Witte Donderdag en dus weer tijd voor The Passion. De afgelopen weken is er een heuse soap rond dit grote jaarlijkse evenement ontstaan. Eerst zou The Passion doorgaan zonder publiek en vervolgens werd de show helemaal afgelast. Uiteindelijk werd besloten om toch een Passion te organiseren, maar in een alternatieve vorm. En deze zie je vanavond dan eindelijk op televisie!

The Passion is een van de grootste jaarlijkse evenementen die worden georganiseerd. Er komen duizenden mensen op af en nog eens een paar miljoen mensen kijken op de televisie. Doordat we door het coronavirus niet met een grote groep mensen bij elkaar mogen komen, was het al snel duidelijk dat The Passion in de normale vorm niet door zou kunnen gaan. Daarom is er een andere vorm bedacht.

Jubileumjaar voor The Passion

Het is dit jaar de tiende keer dat The Passion wordt georganiseerd. Elk jaar vertellen bekende Nederlandse artiesten het verhaal van de lijdensweg van Jezus aan de hand van een verteller en liedjes. Dit doen ze telkens in een andere stad, waarbij er een processie plaatsvindt met het inmiddels befaamde grote oplichtende kruis. Juist om dat dit het tiende jaar is, hebben de organisatoren alles op alles gezet om het evenement toch door te laten gaan in een passende vorm.

Terugkijken op tien jaar Passion

Niet alleen het publiek mag niet komen. Ook de artiesten moeten afstand houden. Daarom is ervoor gekozen alleen Johhny de Mol live te laten optreden als verteller. Hij vertelt live het paasverhaal, afgewisseld met de mooiste en meest indrukwekkende scenes van Passions uit afgelopen jaren. Na negen jaar is er immers heel veel mooi beeldmateriaal beschikbaar. Of de sterrencast bestaande uit onder andere Tim Akkerman (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria), Soy Kroon (Judas), Jan Kooijman (Petrus) en Roué Verveer (Pilatus) volgend jaar terugkomt, is nog niet bekend.

Interactie met een online processie

Ook kun je je computer, tablet of telefoon erbij pakken en je aansluiten bij de online processie. Hier kun je zelf filmpjes, foto’s en verhalen delen. Een deel van de berichten wordt live verwerkt in de uitzending. Op deze manier wil de organisatie toch de interactie met het publiek behouden.

The Passion op NPO 1

Je ziet The Passion vanavond (9 april) om 20:30 op NPO 1.

Beeld: Stijn Ghijsen

Share.

About Author