Paul van Vliet wil niet op IC met corona

0

Paul van Vliet (84) heeft het allemaal al geregeld: zijn euthanasieverklaring ligt klaar. Mocht hij corona krijgen, dan wil hij niet naar de IC, maar thuis sterven.

Paul van Vliet vertelt in het AD dat hij enorm schrok van de beelden die ons bereikten uit ziekenhuizen in Italië, waar artsen noodgedwongen moeten beslissen wie wel en wie niet behandeld zal worden, wegens gebrek aan capaciteit op de Intensive Care. Helaas betekent dit dat oudere mensen plaats moeten maken voor jongere lotgenoten. De schrik zit er dan ook goed in bij Van Vliet, die met zijn leeftijd tot de risicogroep behoort. “Ik wil in elk geval niet op de ic. Dan neem ik daarvoor wel afscheid, ik heb een mooi leven gehad. Mijn euthanasieverklaring ligt klaar, die wordt dan versneld ingezet.”

Kinderen doen boodschappen

Gelukkig voelt Van Vliet zich kerngezond, en is er momenteel geen reden tot ongerustheid. Maar maatregelen nemen hij en zijn vrouw wel om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. “Ik ben lichamelijk nog gezond. In het begin was ik onverschillig, toen kwam de schrik en nu berust ik erin. De kinderen doen de boodschappen voor ons, zetten die onder aan de trap, wij blijven boven.”

Paul van Vliet volgt voorbeeld Freek de Jonge

Van Vliet is niet de enige die er zo over denkt. Ook Freek de Jonge liet al weten dat hij liever niet op de IC terecht komt, zodat zijn plaats kan worden ingenomen door een jonger iemand.

Share.

About Author